Zastanawiasz się, w jaki sposób powstaje Twoje całodniowe menu i czy na pewno posiłki dostarczane pod Twoje drzwi są przygotowywane z zachowaniem standardów bezpieczeństwa? Jeśli tak, to warto byś zapoznał się z certyfikatem TÜV Nord, który właśnie otrzymał catering Tytka Fit.
O czym świadczy certyfikacja w ramach programu BIH+?
Program Bezpieczeństwo i Higiena+ został skonstruowany i wprowadzony po to, by podwyższać standardy bezpieczeństwa higienicznego żywności, która trafia do konsumentów.
Wykwalifikowani audytorzy oceniają stosowanie procedur Dobrych Praktyk Higienicznych, określających warunki niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności, a także procedur GMP – Dobrej Praktyki Produkcyjnej.
Dodatkowo audyt weryfikuje, jakie wymagania stawia dana firma swoim podwykonawcom i jak wygląda infrastruktura organizacji w kontekście jej wpływu na bezpieczeństwo żywności.
Oczywiście sprawdzany jest również stan czystości pomieszczeń, w której przygotowywane są posiłki, sposób zarządzania oraz nadzoru w tych strefach i stosowanie środków ochrony.
Oceny audytorów są niezależne, bezstronne oraz poufne. Pozytywne przejście przez audyt oznacza spełnienie wymagań standardu BIH+.
Co to oznacza dla Ciebie?
Otrzymanie przez Tytka Fit certyfikacji w ramach programu BIH+ oznacza, że wszystkie posiłki, które dla Was przygotujemy, powstają w warunkach sprzyjających bezpieczeństwu żywności i na wszelakich szczeblach funkcjonowania cateringu dietetycznego, dbamy o to, by nasi klienci otrzymywali nie tylko zbilansowane i smaczne posiłki, ale również by były one przygotowane z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa i higieny. Uzyskany certyfikat potwierdza, że w przypadku naszego cateringu nie są to wyłącznie deklaracje.