fbpx

Catering Dietetyczny Tytka Low IG

Dieta z niskim indeksem glikemicznym zawiera produkty, które powodują powolny wzrost poziomu glukozy (cukru) we krwi, co ma bezpośredni wpływ na ilość wytwarzanej insuliny.

Dieta ta, powinna stanowić podstawę zdrowego odżywiania, m.in. dla osób z cukrzycą typu I i II, z zaburzeniami gospodarki węglowodanów.

Podział makroskładników w diecie to

  • 20% białko
  • 30 % tłuszcz
  • 50 % węglowodany
Catering Dietetyczny Tytka Low IG

Przykładowy zestaw menu 1

  • Śniadanie: kanapka caprese z pesto i pestkami dyni
  • Drugie śniadanie: krem z ciecierzycy
  • Obiad: pierś z kurczaka w migdałach z sosem jogurtowo- bazyliowym, surówka białej kapusty z ogórkiem i bazylią, kasza gryczana z natką
  • Podwieczorek: sok grejpfrutowy
  • Kolacja: sałatka z bobem

Przykładowy zestaw menu 2

  • Śniadanie: czekoladowy pancakes
  • Drugie śniadanie: kasza z duszonymi warzywami
  • Obiad: fasolka szparagowa gotowana, faszerowana papryka
  • Podwieczorek: rollsy z jajek z warzywami
  • Kolacja: sałatka na szpinaku z pomarańczą

Przykładowy zestaw menu 3

  • Śniadanie: jogurt naturalny z granolą i kiwi
  • Drugie śniadanie: beta- karotenowe smoothie
  • Obiad: spaghetti z kurczakiem, sałata z jogurtem
  • Podwieczorek: sernik cytrynowy
  • Kolacja: sałatka brokuły, kalafior, jajko

    Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące naszego kateringu - skontaktuj się z nami, a nasz dietetyk rozwieje wszystkie wątpliwości i pomoże Ci dobrać idealną dietę dopasowaną do Twoich potrzeb i stylu życia.

    TELEFON

    +48 785 858 575

    EMAIL

    kontakt@tytkafit.pl