fbpx

Catering Dietetyczny Tytka Low IG

Dieta z niskim indeksem glikemicznym zawiera produkty, które powodują powolny wzrost poziomu glukozy (cukru) we krwi, co ma bezpośredni wpływ na ilość wytwarzanej insuliny.

Dieta ta, powinna stanowić podstawę zdrowego odżywiania, m.in. dla osób z cukrzycą typu I i II, z zaburzeniami gospodarki węglowodanów.

Podział makroskładników w diecie to

  • Białko 25%
  • Węglowodany 45%
  • Tłuszcze 30%
Catering Dietetyczny Tytka Low IG

Przykładowy zestaw menu 1

  • Śniadanie: Kanapki z domowa wędlina z indyka, masełkiem z batata i kolendrą
  • Drugie śniadanie: Razowa tarta z wiśniami
  • Obiad: Spaghetti bolognese light
  • Podwieczorek: Szaszłyki z polędwicy wieprzowej na quinoa
  • Kolacja: Sałatka z kurczakiem w sezamie i sosem chilli

Przykładowy zestaw menu 2

  • Śniadanie: Różowe pancakes z orkiszu ,waniliowy twarożek ,mus z truskawek
  • Drugie śniadanie: Stir-fry z kurczakiem, brokułami i ciecierzycą z domowym sosem hosin
  • Obiad: Kieszonki z fetą i papryką, puree z topinamburu, szparagi
  • Podwieczorek: Koktajl porzeczkowy
  • Kolacja: Pasztet jajeczny z sosem chrzanowym i warzywami

Przykładowy zestaw menu 3

  • Śniadanie: Pasta z pieczonej papryki, chleb z nasionami, warzywa
  • Drugie śniadanie: Zielony koktajl morelowy
  • Obiad: Quasadila po włosku
  • Podwieczorek: Kakaowa jagodzianka
  • Kolacja: Sałatka z falafelem i sosem francuskim

    Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące naszego kateringu - skontaktuj się z nami, a nasz dietetyk rozwieje wszystkie wątpliwości i pomoże Ci dobrać idealną dietę dopasowaną do Twoich potrzeb i stylu życia.

    TELEFON

    +48 785 858 575

    EMAIL

    kontakt@tytkafit.pl